"ПОДРЖИ БЕНД ИЗ СВОЈЕ СРЕДИНЕ-ПОДРЖИ СЕБЕ"

Удружење грађана Сомборски Омладински Бум од септембра 2008.године спроводи пројекат под називом "Јачање капацитета младих за активно учешће у локалној заједници " које се изводи у склопу програма и пројеката у области омладинске политике а финансирано од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.Након низа одржаних радионица, и конкретних тренинга за рад у локалној заједници, лоцирање проблема, писање и вођење пројеката, млади Сомборци су осмислили пар акција и кампања.

У суботу, 28.марта , на кафе "Де Солу" , одржана је друга акција под називом "Подржи бенд из своје средине-подржи себе" . Намера је да се укаже младима да је потребно подржавати све локалне бендове како би и нама самима било боље. Организована је свирка група "Поп Апс" (чији је фронтмен ученица наше школе Оливера Поповић) и "Неозбиљни Песимисти" . Представљени су успеси наших локалних бендова са жељом да се укаже на чињеницу да Сомбор тренутно има једну од најјачих музичких сцена у Србији а томе се не придаје довољно значаја, а град мањка са местима где би се свирке могле одржавати, овај проблем би био решен када би Дом Омладине поново отворио врата младима и у потпуности био употребљив.

У току је гласање путем кога можете дати свој глас неком од ова два бенда, а то можете учинити на адресу www.hellomusic.rs.

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)