Департман за воћарство, виноградарство, хортикултуру и пејзажну архитектуру Пољопривредног факултета у Новом Саду врши промоцију смерова

На ОВОМ линку можете пронаћи и преузети промотивни материјал у виду презентације и флајера.

СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ ПМФ-А И САВЕЗ СТУДЕНАТА ПМФ-А УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ, 28. МАРТА у 12 ЧАСОВА ОРГАНИЗУЈУ ПРОБНИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТТо је прилика да матуранти, док су још у току БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПРИЈЕМНИ, провере своје знање и упознају се са питањима која ће их чекати у јулу на правом тесту.
Испит ће се одржати на Департману за математику и информатику у Амфитеатрима А1,А5 и А7.

За сва додатна питања нас можете контактирати путем мејла:

 • pmf.studentski.parlament@gmail.com
 • rade.sedlan@gmail.com
 • filip.cvetkovic.97@hotmail.com
ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗУЈЕ БЕСПЛАТНЕ ONLINE ПРИПРЕМЕ ЗА ФАКУЛТЕТСКЕ ПРИЈЕМНЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ, ИНФОРМАТИКЕ, ХЕМИЈЕ И БИОЛОГИЈЕПредавања наших наставника можете пратитити из ваших домова, учествовати у дискусијама и постављати питања која будете имали.
Онлајн припреме су уведене како би се омогућило свим средњошколцима из Србије и из региона, да се спреме за пријемни, а да не морају физички да буду у Новом Саду. Сада, током пандемије, оне представљају и једини потпуно здравствено безбедни начин за држање часова који ће покрити све области које су потрбене матурантима да би успешно положили факултетски пријемни из математике и информатике, хемије или биологије. Природно-математички факултет се труди да буде друштвено одговоран и да свим ученицима омогући исту шансу за полагање пријемног и због тога су ове припреме у потпуности бесплатне.

ПРИПРЕМЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ И ИНФОРМАТИКЕ - Департман за математику и информатику:

 • Припремна настава је бесплатна, али је потребно претходно да се региструјете – сви детаљи су а сајту www.dmi.uns.ac.rs
  Први час ће бити одржан у уторак, 2. фебруара од 20 часова, а саме припреме ће бити подељене у три фазе.
  Обрада свих тема које долазе на пријемни испит, решавање задатака које средњошколци желе да заједно урадимо на припремама, пробни онлајн пријемни.
  Сви часови ће бити снимљени и сви регистровани средњошколци моћи ће, у сваком тренутку, да их одложено погледају.

ПРИПРЕМЕ ИЗ ХЕМИЈЕ - Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине:


 • Припремна настава је бесплатна, али је потребно претходно да се региструјете – сви детаљи су на сајту www.dh.uns.ac.rs
  Настава ће се одвијати по предвиђеном распореду, суботом и почиње 13. фебруара у 10 часова.

ПРИПРЕМЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ - Департман за биологију и екологију:


 • Бесплатна припремна настава креће 13. фебруара у 11.00 часова и траје до 26. јуна 2021. године.
  Настава ће бити организована суботом са почетком у 11:00, у трајању од 4 школска часа, преко платформе Моодле – све детаље ћете пронаћи на сајту www.dbe.uns.ac.rs
  По завршетку предавања из појединих области, биће организовано тестирање, анализа теста И израда мапа ума које ће полазницима олакшати понављање обрађеног градива. Такође, по завршетку читавог циклуса припреме, биће организовано завршно тестирање које обухвата комплетно градиво биологије.
ИНФОРМАЦИЈЕ О УПИСУ И СТУДИРАЊУ НА БИОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ


Због специфичне ситуације у којој функционишемо ове године, одлучили смо да информисање ђака о упису и студирању на Биолошком факултету померимо у вируелни простор. Наши студенти треће и четврте године организоваће презентације и дискусије преко Гоогле учионице. На свакој презентацији ће бити 2-3 студента и бар један наставник, који ће заједно представити Факултет, свако са свог аспекта, и одговарати на сва питања ђака. Биће представљена и припремна настава за полагање пријемног испита из биологије коју организује Факултет.

Термини за презентације ће бити организовани на основу упитника који ђаци треба да попуне а налази се на ОВОМ линку.
На основу одговора ћемо формирати групу и организовати гоогле меет презентацију.

Након завршетка гимназије отвара вам се могућност да упишете неки од најпрестижнијих факултета у Србији.
Неки од њих су: 

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)