Ученички парламент

Трећи састанак

Трећи састанак Ученичког парламента одржан је 23. октобра 2008 године.

Овога пута на састанку се говорило о покретању новог пројекта, тј. хуманитарне акције, која би требала да се спроводи у једном дужем временском периоду.

Наиме, професорка социологије, Љиљана Вранић, је дошла на идеју да наш Парламент покрене пројекат под називом ,,Кућа на пола пута". О чему је заправо реч?! Сваке године штићеници дома за незбринуту децу ,,Мика Антић" који напуне 18. година, по закону морају да напусте ову установу. Тада, они су препуштени сами себи, најчешће остају на улици, без посла. Због тога, она је дошла на идеју да наш Парламент организује низ хуманитарних акција уз помоћ којих би се скупио новац за куповину куће на селу, којој би они могли привремено да бораве, док не стану на своје ноге, и не пронађу неки посао који би им омогућио егзистенцију.

Овај предлог је усвојен, и приходи са свих наредних хуманитарних акција ићи ће на рачун за куповину ,,Куће на пола пута".

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)