Европски покрет у Србији уз подршку Министарства за омладину и спорт Владе Републике Србије расписује:

Конкурс за подстицање друштвеног активизма младих

„Е, могу и ја!“ 2009

Циљ конкурса је да се млади мотивишу да идентификују друштвене проблеме у свом окружењу и да реагују на њих тако што ће осмислити конкретну акцију којом би или решили проблеме или указали на њихово постојање.

Конкурс је отворен за омладинске организације цивилног друштва, организације цивилног друштва који се баве младима и неформалне групе младих од 15 до 25 година са територије Републике Србије.

Предлози за решавање конкретних проблема се подносе путем пријаве која је доступна на ввв.ресивоје.рс. Конкурс је отворен од 9. новембра до 25. децембра 2009.

Финансијска средства у износу до 50 000 динара и неопходну логистичку помоћ за реализацију активности током фебруара и марта 2010. године, добиће 12 најкреативнијих предлога.

Док размишљате са којим проблемима да се ухватите у коштац, погледајте са чиме се суочио наш главни јунак Решивоје, можда вас инспирише.

Дубравка Маленић

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)