ДАН СВЕТОГ САВЕ 2020.

Традиционално обележавање школске славе - Св. Саве уприличено је 27. јануара 2020. г. са почетком у 12:00. Обележавању су присуствовали представници градских органа и Школске управе, гости, некадашњи и садашњи чланови колектива, садашњи и некадашњи ученици и њихови родитељи.
Пригодан програм су припремили Јасмина Шолаја и Карло Фудерер, а хором Гимназије дириговала је Марија Стошић.
У програму су учествовали ученици другог и трећег разреда: Милијана Рајиновић, Теодора Млађан, Тијана Филиповић, Јован Перић, Урош Вучковић, Огњен Брцански и Бане Божанић. Музичку пратњу током игроказа је чинио звук флауте коју је свирала Радмила Стојиљковић. Програм је водила Јелена Ркман уз подршку Јане Зарић.
Традиционалну награду за поезију – Наталија Натка Ћатовић, на основу одлуке Наставничког већа по предлогу стручног већа за српски језик и књижевност, добила је Даница Опачић.
Наставничко веће је наградило и најуспешније наставнике у претходној школској години: Душко Обрадовић, Љиљана Мијатовић и Милица Миличевић на основу резултата њихових ученика на такмичењима, Лидија Неранџић Чанда, Радмила Бабичковић и Бојан Марковић за резултате у оквиру ваннаставних активности, а Зорица Велебит за допринос функционисању школе.
Зорка Вучковић, некадашња ученица Гимназије, а сада угледни сомборски адвокат била је кума. Чинодејство освећења колача и кољива је извршио Отац Срђан Перић.
Богданка Милић, доскорашњи секретар школе, је испраћена у заслужену пензију.

Душан Мишковић, директор

fb
inst
yt

© Новембар, 2022. Дизајн и израда: Петар Зорић и Нела Карамарковић