ДАН СВЕТОГ САВЕ 2013.

Приредба поводом школске славе Свети Сава је одржана у Сомборском Народном позоришту 26. јануара. Присутне кумове, госте и ученике је поздравио директор Гимназије, Јован Трифунов. Додељено је мноштво награда, а литерарна награда "Наталија - Натка Ћaтовић" ове године је припала Милени Радуновић, ученици III-4 разреда.
Хор ученика Гимназије извео је Светосавску химну и песме "Пред иконом Светог Саве" и "Многаја љета". Присутни су могли и да одгледају кратку презентацију о Светом Сави, његовом животу и раду.

Такође је обележен још један важан догађај - прослављено је 140 година од оснивања Гимназије "Вељко Петровић". Ученици су тим поводом изрецитовали неколико песама о Школи и историји коју она носи са собом. Први део приредбе је завршен песмом "Лађар у чамцу", коју је извео Владимир Парчетић.

Написале Дуња Алексић и Милица Илибашић, ученице I-5 разреда

Светосавска прослава је затим настављена у Гимназији уз освештање колача и преузимање кумства од стране господина Драгана Томића (директора развојног центра Microsoft-а, Србија) од прошлогодишњег кума, господина Веселина Јевросимовића (успешног бизнисмена и власника "Com Trade Group").

Додељене су пригодне награде ученицима, професорима и ненаставном особљу.

fb
inst
yt

© Новембар, 2022. Дизајн и израда: Петар Зорић и Нела Карамарковић