ШКОЛСКА ГОДИНА

НАГРАДНИ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ




Пријем Немање Мајског код градоначелника




Пријем Немање Мајског код градоначелника

Ђак генерације Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор за протеклу школску годину, Немања Мајски, остварио је најзапаженије резултате на светским такмичењима у протеклом периоду...ПРОЧИТАЈ ВИШЕ




УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА НЕМАЊУ МАЈСКОГ, ОСВАЈАЧА СРЕБРНЕ МЕДАЉЕ НА СВЕТСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ И БРОНЗАНЕ МЕДАЉЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ

Градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, заменик градоначелника Милан Стакић, чланица Градског већа за област културе и образовања, Јасмина Илић и начелник Одељења за образовање, Горан Тодорић, данас су уприличили свечани пријем за Немању Мајског, доскорашњег ученика Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор, који је остварио изванредне успехе на међународним такмичењима...ПРОЧИТАЈ ВИШЕ




ОСВОЈИЛИ СРЕБРО И БРОНЗУ: Наши ђаци успешни и на олимпијади из вештачке интелигенције

На Међународној олимпијади из вештачке интелигенције (International Artificial Intelligence Olympiad - IAIO), која је од 8. до 12. септембра 2024. године одржана у Ријаду, Саудијска Арабија, у конкуренцији 90 такмичара из 25 земаља, четворочлана информатичка екипа Србије освојила је једну сребрну и једну бронзану медаљу...ПРОЧИТАЈ ВИШЕ




Немања Мајски освојио сребрну медаљу на Светској олимпијади из информатике и бронзану медаљу у Саудијској Арабији




НОВИ УСПЕХ НЕМАЊЕ МАЈСКОГ

На Међународној олимпијади из вештачке интелигенције (International Artificial Intelligence Olympiad – IAIO), која је од 8. до 12. септембра 2024. године одржана у Ријаду, Саудијска Арабија, у конкуренцији 90 такмичара из 25 земаља, четворочлана информатичка екипа Србије освојила је једну сребрну и једну бронзану медаљу:

– Михаило Јанчевић, Математичка гимназија, Београд, сребрна медаља;
– Немања Мајски, Гимназија „Вељко Петровић”, Сомбор, бронзана медаља.

Екипа Србије састављена је од најбољих информатичара из средњих школа, који су одабрани на основу резултата на такмичењима у организацији Државне комисије за средњошколска такмичења из информатике Друштва математичара Србије, а под покровитељством Министарства просвете Републике Србије.




09.09.2024. - САОПШТЕЊЕ О УСПЕСИМА ПОЧЕТКОМ СЕПТЕМБРА 2024.

Немања Мајски је остварио највећи успех сомборског школства – освојио је другу награду и сребрну медаљу на Светској олимпијади из информатике. Такмичење је одржано у Александрији у Египту у периоду 1. – 8. септембра. На такмичењу је учествовало 350 младих програмера из целог света. Србију су, поред Немање, представљала још четири ученика, а њих тројца су добили бронзане медаље. Подсећамо да је Немања бронзану медаљу освојио на истом такмичењу које је одржано прошле године. Мада је завршио Гимназију, Немања ће је представљати на још неколико међународних такмичења током септембра.

У петак, 6. септембра Гимназију је посетила делегација Града Сомбора коју су чинили Милан Стакић, заменик Градоначелника, Милан Дојић и Јасмина Илић чланови Градског већа и Горан Тодорић, начелник Одељења за образовање. Главни разлог за посету је обилазак учионица у којима је набављен нови школски намештај на основу пројекта Партиципативно буџетирање.

Истог дана, у петак, одржана је традиционална берза половних уџбеника, на којој су старији ученици продавали, а млађи ученици Гимназије куповали уџбенике по знатно повољнијим ценама.

Свечани пријем ученика 1. разреда, уз интонирање државне химне, уприличен је 2. септембра. Пријему је присуствовало 153 ученика који су распоређени у осам одељења. Ученицима су се обратили директор и психолог Гимназије, а прозивке су извршиле одељенске старешине 1. разреда.




fb
inst
yt

© Новембар, 2022. Дизајн и израда: Петар Зорић и Нела Карамарковић