Онлајн пријављивање на конкурс за упис на основне академске студије Математичког факултета

Математички факултет нуди избор од три студијска програма: Математика, Информатика, Астрономија и Астрофизика и преко 300 буџетских места.
Генерацијама уназад пружамо својим студентима широко примењиво знање у складу са савременим стручним и научним токовима и потребама тржишта. Преко 6000 дипломираних математичара, преко 700 магистара, бројних специјализаната и преко 400 доктора наука, који заузимају значајна места у бројним институцијама, државним службама, научноистраживачким институцијама, компанијама и школама у земљи и иностранству најбоље сведоче о континуитету и стандарду који негујемо чак 150 година уназад.
Пријављивање кандидата на конкурс за упис на основне академске студије врши се искључиво онлајн путем линка:
https://hypatia.matf.bg.ac.rs:10005/VebPrijava/scripts/ePrijava/prijavljivanjeFormular

Пријављивање је почело 16. јуна 2023. године и траје до 22. јуна 2023. године.
Све информације упису на основне академске студије за школску 2023/2024. годину можете наћи на следећим сајтовима:

- https://upis.matf.bg.ac.rs/oas/
- http://www.matf.bg.ac.rs/
Математички факултет организује Отворена врата 13.5.2023 године од 11.00 часова

Математички факултет Универзитета у Београду позива матуранте и остале заинтересоване да посете Отворена врата Математичког факултета, која ће бити одржана 13. маја 2023. у термину 11.00 до 14.00 часова, Студентски трг 16, IV спрат, сала 706.

Знамо да је одлука о избору факултета тешка, зато су Отворена врата права прилика како би матуранти добили све потребне информације.

За све посетиоце припремили смо три интерактивна предавања из области информатике, астрономије и математике. Ученици ће моћи да постављају питања и сазнају све што их занима.На питања ће одговарати професори, асистенти, сарадници у настави и студенти.

Такође, средњошколци ће имати прилику од 14.00 часова да посете и IT&Co.@MatF – представљање компанија тренутним и будућим студентима Математичког факултета. Преко 50 комапнија са којима Математички факултет има остварену сарадњу представићe своје програме пракси и могућности запослења у току и након завршетка студија.
ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗУЈЕ ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

ЕТФ у суботу, 13. маја 2023. године од 11:00 до 14:00 организује по први пут "Дан отворених врата" Електротехничког факултета Универзитета у Београду за све заинтересоване средњошколце.

Више информација о самом догађају, као и начин пријављивања доступан је на следећем линку:

https://www.etf.bg.ac.rs/sr/vesti/2023/05/dan-otvorenih-vrata-elektrotehnickog-fakulteta-za-srednjoskolce
ПРОМОЦИЈА ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду сваке суботе организује бесплатну припремну наставу у оквиру школе. Сви материјали и задаци доступни су на линку:
https://vtsns.edu.rs/aktuelnosti/materijali-za-prijemni-ispit-i-pripremna-nastava-za-upis-u-skolsku-2023-2024-godinu/.

Презентацију школе можете погледати у наставку.

(кликнути на слику за приказ презентације)

ПОЗИВ ЗА ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ВИСОКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА СУБОТИЦА

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера из Суботице је државна висока школа која у понуди има буџетска и самофинансирајућа места на смеровима:
струковни васпитач, струковни тренер у спорту, струковна медицинска сестра, струковни нутрициониста-дијететичар и струковни пословни информатичар, као и мастер студије за васпитаче и тренере. Све ближе информације о упису доступне су на адреси http://upis.vsovsu.rs или путем броја телефона 024/547-870.

Позивамо све заинтересоване кандидате да присуствују Дану отворених врата, који ће бити одржан 26.04.2023. године од 9-14 часова у нашој институцији која се налази на адреси Банијска 67 у Суботици.

Очекујемо Вас 26. априла у Суботици.ПОЉОПРИВРЕДНИ ФАКУЛТЕТ ИЗ НОВОГ САДА ОРГАНИЗУЈЕ ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Обавештавамо вас да ће у суботу, 22. априла бити одржан Дан отворених врата на Пољопривредном факултету у Новом Саду са почетком у 12 часова, у свечаној сали П1.
Детаљније информације можете пронаћи на линку: http://polj.uns.ac.rs/sr/node/4017.
Уписну страницу за академску 2023/2024. годину која може користити ђацима за припрему за полагање пријемног испита можете пронаћи на линку: http://polj.uns.ac.rs/upis.ПОЧЕТАК ПРИЈАВА ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ НА МАТЕМАТИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

Овом приликом желимо да Вас обавестимо да је пријава за припремну наставу за полагање пријемног испита из математике 2023/2024 почела.

Почетак припремне наставе је 21.1.2023.

Пријављивање за припремну наставу обавља се преко следећег линка https://pripremna.matf.bg.ac.rs/prijava/

Настава се одвија уживо у згради Математичког факултета (Студентски трг 16, IV спрат) или на даљину посредством платформе Webex, док андидати могу бирати да ли ће пратити наставу уживо или онлајн.
Часови ће се одржавати суботом у трајању 20 термина по 3 часа односно укупно 60 часова. Цена припремне наставе  је 38.000 динара, и може се измирити у целости или у две рате. У цену припремне наставе укључен је пробни пријемни испит (17.6.2023.) и два теста.

Пробни пријемни испит могу полагати и они који нису пратили припремну наставу. Полазници припремне наставе неће плаћати полагање пробног пријемног испита јер је то већ урачунато у цену припремне наставе.

На сајту http://pripremna.matf.bg.ac.rs/  биће изнова ажуриране информације током целе припремне наставе па вас позивамо да пратите сајт.НАКОН ЗАВРШЕТКА ГИМНАЗИЈЕ ОТВАРА ВАМ СЕ МОГУЋНОСТ ДА УПИШЕТЕ НЕКИ ОД НАЈПРЕСТИЖНИЈИХ ФАКУЛТЕТА У СРБИЈИ.
НЕКИ ОД ЊИХ СУ:

fb
inst
yt

© Новембар, 2022. Дизајн и израда: Петар Зорић и Нела Карамарковић