Светосавска приредба 2020.

Традиционално обележавање школске славе - Св. Саве уприличено је 27. јануара 2020. г. са почетком у 12:00. Обележавању су присуствовали представници градских органа и Школске управе, гости, некадашњи и садашњи чланови колектива, садашњи и некадашњи ученици и њихови родитељи.

Пригодан програм су припремили Јасмина Шолаја и Карло Фудерер, а хором Гимназије дириговала је Марија Стошић.

У програму су учествовали ученици другог и трећег разреда: Милијана Рајиновић, Теодора Млађан, Тијана Филиповић, Јован Перић, Урош Вучковић, Огњен Брцански и Бане Божанић. Музичку пратњу током игроказа је чинио звук флауте коју је свирала Радмила Стојиљковић. Програм је водила Јелена Ркман уз подршку Јане Зарић.

Традиционалну награду за поезију – Наталија Натка Ћатовић, на основу одлуке Наставничког већа по предлогу стручног већа за српски језик и књижевност, добила је Даница Опачић.

Наставничко веће је наградило и најуспешније наставнике у претходној школској години: Душко Обрадовић, Љиљана Мијатовић и Милица Миличевић на основу резултата њихових ученика на такмичењима, Лидија Неранџић Чанда, Радмила Бабичковић и Бојан Марковић за резултате у оквиру ваннаставних активности, а Зорица Велебит за допринос функционисању школе.

Зорка Вучковић, некадашња ученица Гимназије, а сада угледни сомборски адвокат била је кума. Чинодејство освећења колача и кољива је извршио Отац Срђан Перић.

Богданка Милић, доскорашњи секретар школе, је испраћена у заслужену пензију.

Душан Мишковић, директор

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)