SOMBOR-NOVI BANOVCI

Podaci

 • Trajanje 7 dana
 • Od 16.06.2017 do 23.06.2016
 • Preveslano 296 kilometra
 • Reke: Dunav i kanal
 • Učesnika 32

Učesnici

 1. Duško Obradović
 2. Teodora Obradović
 3. Danijel Vukićević
 4. Marija Ćirić
 5. Jovana Kljajić
 6. Milica Medvedev
 7. Luka Draško
 8. Tomislava Bakula
 9. Nikola Radić
 10. Teodora Barišić
 11. Sara Vuković
 12. Nikola Šebek
 13. Ilija Rackov
 14. Sergej Ikač
 15. Sava Ilija Brcanski
 16. Tanja Nedeljkov
 17. Uros Berić
 18. Sanja Galac
 19. Petra Parčetić
 20. Dajana Preradović
 21. Srdjan Bodnarčuk
 22. Viktor Djurić
 23. Zsolfija Galac
 24. Nikola Paravina
 25. Milana Kljajić
 26. Ognjen Mastelica
 27. Lenka Nastasić
 28. Viktor Lučić
 29. Andrej Kukuruzar
 30. Dragan ( Majki) Tomić
 31. Rastko Tomić
 32. Dušan Tomić

*Gosti:

 • Milivoj Nastasić
 • Nada Nastasić
 • Aleksandra Nastasić
 • Lenka Nastasić
 • Milan Prevrtač

PRVI DAN

Polazak oko 8:00 sa "Cafe De Sol" lokacije na kanalu kod Sombora. Veslamo uzvodno. Oko podne stižemo kod čuvenog monoštorskog mosta. Zastali smo da se malo odmorimo, okupamo, skočimo sa mosta. Većina nas je i skočila sa istog, izuzev par papaka.. Posle nekih 45 minuta smo nastavili sa veslanjem. U Bezdanu smo napravili pauzu za ručak od nekih pola sata. Oko pola četiri stižemo do brane. Na naše iznenadjenje, komaraca nije bilo. I ovaj put, kao i prošle godine, Sarin deda nam je pomogao pri premeštanju stvari iz kanala u Dunav. Veslanje Dunavom počeli smo oko pola šešt. Stigli smo na naše prvo mesto noćenja oko pola sedam.

DRUGI DAN

Jedna ekipa je ustala oko 6 da bi spremila doručak, dok je ostatak spavao sat vremena duže. Posle doručka, popakovali smo sve u kanue i krenulli dalje. Dok su Danijel i Dule pecali naš ručak, mi smo se puštali. Kako bi pronašli mesto za spavanje, veslali smo uzvodno oko dva sata. Oko pet smo napokon stigli na ostrvce koje smo morali da sredimo za noćenje. Za večeru smo jeli paprikaš od Rexa i Bucka.

TREĆI DAN

Trešeg dana smo krenuli dalje ka ostvarivanju našeg cilja. U Bogojevu smo zastali da sipamo vodu, pridruzio nam se Luka, a napustili Andrej i Viktor. Šebek, Nikola i Ilija( prvi put sa majicom i da nešto radi), su otišli po drva da imamo za vatru.

ČETVRTI DAN

Kako je mreža bila puna, doručkovali smo pomfrit i pečenu ribu. Mali Dule je pustio jednu ribu pošto nam je bila višak. Oko 9 smo krenuli u dalju ekspediciju. Odmorili smo se na prelepoj plaži u Palanci, gde smo pojeli i sladoled. Ovde su nas napustili Dule, Rale, Majkl i Jovana, pridruzila nam se Lenka. Nastavili smo dalje do mesta gde smo spavali (Pčelarevo). Večerali smo supu.

PETI DAN

Spakovali smo sve i krenuli dalje. Opet smo veslali uzvodno, ovaj put manje, kako bi smo našli drva potrebna za vatru. Za večeru smo pravili juneći paprikaš, a Ognjen nam je čitao pesmu za koju je dobio inspiraciju kada je zamalo ispao iz kanua. Posto smo isčekivali kišu, pokrili smo šatore najlonima.

ŠESTI DAN

Šesti dan je obeležen divnim krofnama koje nam je spremila Nada, ali i lokvanjima koje smo videli pri obilasku dunavskog rita u čiji obilazak su nas vodili Milivoj i Milan. https://www.youtube.com/watch?v=_vicpk1Hn68 U povratku, kako su Tomislava i Luka imali neka nedovršena posla, oboje su završili mokri, jako mokri (Luka više).

SEDMI DAN

Dok je Sava svirao gitaru, mi smo se puštali i polako ulazili u Beograd. Oko 2 smo stigli i krenuli pakovati stvari u bus koji je došao po nas. Oko tri smo krenuli iz Novih Banovaca. U Sombor smo stigli u 6.

Valid XHTML 1.0 Strict! | Site map | Kontakt | © 2007..2015 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimnazije