ИЗЛОЖБЕ 2018-2019.

07.12.2018. Изложба "Даривање 2018" чувеног оџачког сликара Ненада Вујновића-Њеша

У галерији на другом спрату сомборске гимназије "Вељко Петровић, у петак, 7. децембра навече свечано је отворена изложба реномираног сликара Ненада Вујановића-Њеша из Оџака.
Он се сомборској публици и поштоваоцима ликовне уметности до сада представљао углавном на мањим изложбама, које су одржаване у еминентним сомборским локалима, ово је прва његова већа изложба...више

04.12.2018. изложбе радова у холу сомборске Гимназије (други међуспрат), окончана је реализација пројекта "Дођи и цртај" Едукативног Центра "Метаморфозис" из Станишића

Поставком изложбе радова у холу сомборске Гимназије (други међуспрат), окончана је реализација пројекта "Дођи и цртај" Едукативног Центра "Метаморфозис" из Станишића, који је финансиран од стране града Сомбора у оквиру пројеката ЛАП-а за младе. Гимназијалци су савладали технику цртања фрактала кроз четири радионице у току месеца октобра. Метода фракталног цртања је форма арт терапије која се у Русији успешно примењује већ 27 година, а у Србији предходних 5. Занимљивост ове врсте цртања је што се црта затворених очију по инструкцијама едукатора. Радионице је водила Валерија Бодрожић, сертификовани предавач III степена Методе фракталног цртања у сарадњи са професорицом ликовне културе Милом Крстић Красуљак и професорицом психологије Радмилом Бабичковић. Међу првима, изложбу су посетили штићеници Дома за децу и омладину "Мирослав Мика Антић" из Сомбора са васпитачицом Ружицом Ивин. Радови могу да се погледају у току месеца децембра.

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)