ТАКМИЧЕЊА 2019/2020.

ФИЗИКА - ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ, 22.02.2020. У СОМБОРУ

На окружном такмичењу из физике учествовало је 10 ученика. Најбољи резултат и прве награде су остварили: Јована Костић у категорији четвртог разреда, и Светозар Пољак у категорији трећих разреда. Трећу награду су поделили Мила Ранитовић и Милош Стојко. Њима физику у Гимназији предаје професорица Љиљана Мијатовић.
Прву награду у новоформираној категорији за стручне школе и друштвени смер гимназија освојио је Лазар Зубовић из Средње техничке школе, којем физику предаје Драгица Перић, а другу награду Ема Глумац са друштвено-језичког смера у Гимназији, којој физику предаје Соња Смиљанић.

Душан Мишковић, директор

ФИЗИКА - ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ, 25.01.2020. У СОМБОРУ

Општинско такмичење из физике за средњошколце је одржано у суботу, 25. јануара 2020. г. у просторијама Гимназије. На њему је учествовало 17 ученика. Специфичност овог такмичења је у томе да је, поред постојећих категорија намењених за специјализована одељења и за природно-математички смер, због реформе планова и програма, уведена и трећа категорија намењена ученицима стручних школа, општем и друштвено-језичком смеру. У оквиру нове категроије задаци су конципирани на потпуно другачији начин, а у складу са пријемним испитима на факултетима где се полаже физика.
У оквиру нове категорије увбедљиво најбољи резултат је постигао Лазар Зубовић из Средње техничке школе са максималним бројем бодова. Лазару физику предаје Драгица Перић.
Прву награду у традиционалној категорији матураната је освојила Јована Костић, а у категорији трећих разреда Светозар Пољак. Оба ученика похађају Гимназију, а њихов ментор је Љиљана Мијатовић.
Другу награду у категорији матураната је освојио Милош Стојко, који се такмичио у овој категорији, мада похађа трећи разред Гимназије.
Другу награду у новој категорији је освојила Ема Глумац, а трећу је освојила Сташа Мајсторовић. Обе су ученице друштвено-језичког смера.

Душан Мишковић, директор

fb
inst
yt

© Новембар, 2022. Дизајн и израда: Петар Зорић и Нела Карамарковић