Пројекат Центра за развој образовања "Планета" под називом "Open mind knows no borders" ("Отворен ум не познаје границе")

Пројекат Центра за развој образовања "Планета" под називом "Open mind knows no borders" ("Отворен ум не познаје границе") одобрен је за финансирање од стране Европске комисије у склопу програма Ерасмус+!
Пројекат је оцењене са високом оценом као пројекат врло доброг квалитета и нашао се међу 13 одобрених пројеката у Србији, од чак 62 пројекта која су пристигла на национални позив за пројекте омладинске размене расписан од стране Темпус фондације. Пројекат се реализује у партнерству са 4 гимназије: Гимназија ”Вељко Петровић” (Сомбор, Србија), ”Bela Gimnasium” (Баја, Мађарска), Гимназија ”Коцо Рацин” (Велес, Македонија) и ”I Гимназија” (Осијек, Хрватска).

Одобравање пројекта подразумева да ће из средстава ЕУ бити финансирана омладинска размена за 40 средњошколаца и 8 лидера/наставника из 4 државе при чему учесници не сносе никакве трошкове, већ су трошкови смештаја, исхране, путовања и програмских активности покривени од стране организатора Центра ''Планета''.

Пројекат окупља у Сомбору 40 младих, средњошколаца, из 4 суседне земље Западног Балкана са различитим етничким, националним, религијским и историјским богатствима, уједињених да уче једни о другима и тако створе атмосферу мира, ненасиља, поштовања људских права у којој ће пронаћи шта их све међусобно повезује упркос њиховим различитостима.

Одобравање овог пројекта је директна потврда из ЕУ о постојању младих стручних сомборских појединаца за чијим ангажовањем постоји прека потреба у присутном процесу успостављања, имплементације и изградње бржих и квалитнијих односа наше локалне заједнице са ЕУ.

Више може да се прочита на следећем линку: http://centarplaneta.org/2017/05/03/open-mind-knows-no-borders-medu-13-podrzanih-projekata-iz-srbije-u-okviru-erasmus-programa-eu/

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)