МАТУРАНТИ У ОБИЛАСКУ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

У среду, 11.фебруара , матуранти наше школе имали су прилику да се, заједно са психолошко-педагошким кадром и директором Браниславом Ћурчићем, упознају са радом Војне академије у Београду.

Полазак је организован у 7:00 часова, на академију смо стигли нешто пре поднева. Тамо су нас дочекали наши домаћини и одвели нас у кино салу где је био приређен програм. Програм је обухватао: промоцију књиге "Матуранти о професији официр" која се бави решавањем проблема све мањег одзива будућих полазника академије, наступ дечјег хора "Колибри" као и представљање младог бенда чији чланови похађају академију. Након тога, обишли смо просторије академије : сале за спортске активности, просторије за обуку руковања оружјем, библиотеку, читаоницу, интернет собу, базен... У холу Војне академије имали смо прилику да видимо изложбу старих ордена и униформи коју су организовали индивидуални колекционари. Након тога, домаћини су нас одвели на ручак, где смо пробали традиционални војнички пасуљ.

Након обиласка Војне академије, гимназијалци су створили другачију слику о професији официр. Неке је ова посета учврстила и само потврдила њихово опредељење, други су, пак, принуђени да ипак потраже неко друго занимање. Све у свему, отишли смо богатији за једно искуство.

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)