СОЦИОЛОГИЈА – школска година 2016/17.

18.03.2017. Републичко такмичење, Обреновaц

На Републичком такмичењу истраживачких радова из социологије које је одржано 01. 04. 2017. у Обреновцу Наташа Ивановић, ученица IV4 одељења освојила је треће место.

18.03.2017. Регионално такмичење, Нови Сад

Регионално такмичење из социологије у организацији Српског социолошког друштва одржано је на Филозофском факултету у Новом Саду 18. марта 2017. године са почетком у 10:30 часова. На такмичењу су презентовани радови девет ученика који су ушли у ужи круг избора. Општа тема такмичења је била: Друштвени проблеми и друштвене промене у оквиру које су ученици изабрали уже теме. Ученички радови су били теоријског и емпиријског карактера.

Регионално такмичење је отворио др Срђан Шљукић, председник Српског социолошког друштва који је у име Филозофског факултета као организатора поздравио професоре и ученике. Ученици су имали десет минута да представе свој рад и да после тога одговоре на питања комисије. На овом такмичењу су учествовале две ученице гимназије „Вељко Петровић“ из Сомбора и постигле следеће резултате:

1. Љупка Гаковић IV-1 је презентовала рад на тему: „ Утицај гејмерске поткултуре на социјални живот младих“ и освојила прво место.

2. Наташа Ивановић IV-4 је презентовала рад на тему : „ Модерне технологије – глобални напредак или губитак друштвеног идентитета“ и освојила треће место.

Ученице су под ментоством Соње Крстић, професора социологије, оствариле пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано 01.04.2017. у Обреновцу. др Снежана Стојшин је прогласила прво, друго и треће место.

Сви учесници такмичења су добили захвалнице за учешће на име школе и стручну литературу из социологије. Такмичење је протекло регуларно, према предвиђеној сатници.

Соња Крстић проф.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)