24.11.2017. VII ФИЗИ БИЗИ ФЕСТ

Седми „Физи Бизи Фест“ одржан 18.11. у сали Гимназије „Вељко Петробић“ под слоганом: „Некада негде нешто невероватно чека да буде откривено.“ (Карл Саган). Целодневни занимљив програм фестивала науке окупио је велик број ученика и посетилаца. Основци, средњошколци и студенти на штандовима фискултурне сале презентовали су заинтересованима научно- експерименталне поставке и приказивали их својим вршњацима, док су се у свечаној сали смењивала научно-популарна предавања. Фестивал науке у Сомбору је догађај који промовише науку међу децом, младима, и један је од најважнијих образовних догађаја у граду. Он је место окупљања талентованих младих, као и стручњака који се активно баве научним истраживањима, те је јединствена прилика да сви они размене искуства на једном месту.

Организатори фестивала су Центар ѕа развој образовања „Планета“ и Гимназија „Вељко Петровић“, а подржавају га Центар за промоцију наука, Покрајински секретаријат ѕа образовање, прописе, управу и националне заједнице и град Сомбор.

Текст преузет из Сомборских новина

VII ФИЗИ БИЗИ ФЕСТ // official video

 

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)