Светосавска приредба 2018.

У суботу, 27.01.2018. године, обележена је Школска слава, Свети Сава у Гимназији „Вељко Петровић“.
На самом почетку свечаности, школски хор предвођен професором музичке културе, Федором Продановим, отпевао је светосавску химну. Уследио је је срдачан поздрав присутнима од стране директора Гимназије др Ладислава Фекетеа. Уважени гости, професори и ученици, уживали су, потом, у програму који су припремиле професорице српског језика и књижевности, Лана Матијевић и Марина Антић, заједно са члановима драмске секције. Програм који је инспирисан стогодишњицом завршетка Првог светског рата, био је базиран на повезивању националне историје, религије и књижевности.
Као и претходних година и ове године додељена је награда Наталија Натка Ћатовић. Овогодишња добитница је ученица Тања Недељков. Истакнути су и награђени ученици, као и професори, који су током прошле године остварили изузетне резултате. Такође, директор школе, уручио је поклон овогодишњем куму др Зорану Симендићу.
Ученици који су талентом одушевили присутне су: Милош Красуља, Тара Воркапић, Марија Куцурски, Лука Јокић, Марко Кричка, Тања Недељков, Јован Перић, Огњен Брцански, Стефан Павловић, Петар Карас, Растко Торлаковић и Марко Васић. Гости на светосавској приредби биле су и ученице Средње музичке школе „Петар Коњовић“, које су својом песмом увеличале саму прославу.
Награђени ученици за школску 2016/17. године су:
1. Тања Недељков
2. Ана Анђелић
3. Ласло Ури
Награђени професори за школску 2016/17. године су:
1. Душко Обрадовић
2. Ивана Вујошевић
3. Мира Трифунов
На крају, преносимо речи ђакона Дејана Новаковића: „Свети Сава нас је више учио делима него речима. Његова дела су била прожета жртвом и трудом чији извор је била љубав. Ја данас имам потребу да се захвалим свима који су уложили труд и жртву да учине овај дан достојним имена Светог Саве. Захвалио бих се професорима, а пре свга нашим ученицима на великој жртви и љубави да на овако емотиван начин обрадују све нас. Емоција се осећала у свакој изговореној речи. Провели су нас кроз историју и показали нам светлу будућност коју нам они представљају. Још једном им се из срца захваљујем са надом да ће нас још дуго чинити поноснима.“

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)