Светосавска приредба 2009.

Гимназија „Вељко Петровић“ из Сомбора данас је свечаним програмом уприличеним у вечаној сали Скупштине општине Сомбор – Жупанији, обележила и прославила школску славу „Свети Сава“. Програм је отворио Хор „Јувентус кантат“, изводећи „Светосавску химну“ и „Скажи ми, Господи“, под диригентском палицом Марите Топић, а затим је ученик школе Радош Раонић читао „Светосавску беседу“. О учењу и делу Светог Саве, из речи професора и
књижевника, казивали су, такође ученици школе: Лана Матијевић, Золтан Будаи, Катарина Вуковић и Дуња Цимеша, а Бранка Жижа и Леонида Леа Сич отпевале су композиције на српском и мађарском језику. Инструменталну пратњу чинили су: клавир Милена Балог и Жолт Челенак, виолина Викторија Погањ, флаута Дубравка Маленић, труба Арсен Пејин и гитара Филип Катанић.
По традицији Светосавске прославе подељене су награде и дипломе ученицима који су у протеклих годину дана остварили запажене успехе и резултате. Специјалну награду за литерална остварења „Наталија Натка Ћатовић“, ученици IV-4 разреда, Милици Мастиловић, уручио је директор проф. Бранислав Ћурчић, а награду „Продановић“ из области хемије и екологије, проф.др Драгољуб Продановић.
Програм је организовала професорица српског језика и књижевности, Мила Ћатовић, а прослави у Жупанији присуствовали су многобројни гости, садашњи и бивши ученици школе, међу којима је и Градоначелник Сомбора Душан Јовић.
Светосавска прослава затим је настављена у школи уз освећење славског колача и предају кумства Славе новом куму. Досадашњи кумови, прошлогодишњи матуранти – одељење IV5 и разредни старешина професорица психологије Љиљана Вранић, кумство Славе предали су Команданту I Центра за обуку и Команданту сомборског гарнизона Жељку Обрадовићу.

 

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)