03.06.2016. ИЗЛОЖБА “СНОВИЂЕЊА“ – ФОТОАПСТРАКЦИЈЕ ИШТВАНА ВИРАГ

У петак, 03. јуна 2016. године у Свечаној сали Гимназије „Вељко Петровић“ отворена је изложба “СНОВИЂЕЊА“ – фотоапстракције ИШТВАНА ВИРАГА, интернационалног фотоуметника (Excellence FIAP). Изложбу је отворио наш суграђанин Јожеф Ј. Фекете, редовни члан Академије уметности Мађарске.

21.03.2016. Изложба поводом Националног дана борбе против пушења

Изложба поводом Националног дана борбе против пушења који се обележава 31. јануара отворена је у понедељак (21.3.) у свечаној сали Гимназије "Вељко Петровић“ у Сомбору. На расписани ликовни конкурс за израду плаката под називом ,,Животни стил-без дуванског дима“ стизали су радови и из региона.
Иницијатива и идеја организовања ликовног конкурса покренута је од стране ученице наше школе, Слађане Влатковић, у циљу присећања на идеју Рајка Игића иначе заслужног да овај датум буде одабран као национални дан борбе против пушења. Конкурс је био регионалног карактера, а за најбоље идејно решење плаката изабран је рад Lovász Dorine из Баје. За одлично расположење присутних током доделе похвала и награда ауторима најбољих радова побринуо се Сава Илија Брцански, који је као и обично тишину заменио звуцима гитаре, овај пут свирајући своје ауторске композиције.

(Миљана Парчетић)

01.02.2016. Изложба Зорана Стошића Врањског

У понедељак, 1. фебруара 2016. у 17 часова, у учионици 53, отворена je трећа по реду изложба слика у Гимназији афирмисанoг сомборског сликара Зорана Стошића Врањског.
На самом отварању присутни су били у прилици да од господина Стошића Врањског чују и неке посебне занимљивости у вези са нашом Гимназијом, Вељком Петровићем, итд. које бисмо требали записати/памтити.

16.11.2015. Изложба Срђана Булата

Гимназија „Вељко Петровић" приредила је изложбу Срђана Булата, афирмисаног сомборског сликара након његовог вишегодишњег „скривања и ћутања".

 

15.10.2015. Изложба Марије Шарац

15. октобра 2015. поводом Дана школе представљена је изложба академске сликарке Марије Шарац, која је била ученица Гимназије.

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)