ИСТАКНУТИ ПРИЈАТЕЉ ГИМНАЗИЈЕ

18. септембра 2015. године једногласно је изгласан следећи текст Одлуке о установљењу Признања „ИСТАКНУТИ ПРИЈАТЕЉ ГИМНАЗИЈЕ“
За дугогодишњу успешну сарадњу у васпитно-образовним и стручним активностима Школе и за постигнути истакнути допринос подизању угледа Гимназије „Вељко Петровић“ у друштвеној заједници, као и за донаторство у циљу остваривања значајног побољшања услова рада у школи УСТАНОВЉАВА се ПРИЗНАЊЕ „ИСТАКНУТИ ПРИЈАТЕЉ ГИМНАЗИЈЕ „ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ““.

2017.

Ове године, свечаност поводом Дана школе је обележило присуство Његовог Преосвештенства Епископа Бачке господина др Иринеја коме је уручено Признање Истакнути пријатељ Гимназије „Вељко Петровић“. Његово Преосвештенство Епископ Бачке господин др Иринеј је и сам био ђак наше школе у периоду од 1961. до 1965. У свом обраћању, он је нагласио значај и утицај Гимназије и њених професора, како на њега самог, тако и на све остале ђаке који су прошли кроз ову школу.
Одлуком Наставничког већа, Признање Истакнути пријатељ Гимназије „Вељко Петровић“, додељено је и професору Душку Обрадовићу за дугогодишњи значајан допринос подизања угледа Гимназије “Вељко Петровић“ кроз постигнуте резултате у свом раду.

2016.

Признањем "Истакнути пријатељ Гимназије" награђен је матурант Андреј Кукурузар, освајач бронзане медаље на Хемијској олимпијади у Грузији и Мирко Тодоровић власник компаније "Тодор", Дугогодишњи пријатељ колектива сомборске гимназије.

2015.

Награда "Истакнути пријатељ Гимназије" додељена је академику професору др Ивану Гутману и академику професору др Рајку Игићу.

 

Valid XHTML 1.0 Strict! | © проф. Душко Обрадовић и проф. Светлана Варићак - Васић са ученицима Гимназије, уз посебан допринос ученика Предрага Илкића (IV-5 2012.)