Gornje podunavlje je poznato po velikom broju čardi koje se na njemu nalaze.Jedna od njih je Velika čarda kod Bezdana.Konkretnije nalazi se na tromeđi Srbije,Mađarske i Hrvatske.Počela je sa radom 1738. godine,a pre trideset godina je renovirana.Ovde se održavaju Bezdanske,turističke večeri od 01.07.-31.08.Ovo je tradicija poslednje 34.godine.Iako je čarda posećena tokom čitave godine,posebno je primamljiva leti zbog terase i blizine Dunava.Bezdan je opkoljen vodom,tako da Brodovi često svraćaju u posetu.Davno je tu bila kompa za prelazak Dunava.
Čarda je poznata po jelima od svih vrsta mesa,a pogotovo ribe,kuvanim u kotliću na otvorenoj vatri,kao i po dobroj muzici.Najpoznatije jelo je riblji paprikaš,a vrste riba su:
Pet glavnih sastojaka ribljeg paprikasa su luk,paradajz,so,paprika i naravno riba.
Ova čarda nudi širok spektar alkoholnih i bezalkoholnih pića.
Vrste vina:
Ova vina su produkti poznatih kompanija kao što su Spasić,Kovačević i Zvonko Bogdan.
Najpoznatiji dezert je doboš torta,a preporučuju se šampite i krempite.