УЧЕНИЦИ ГИМНАЗИЈЕ „ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ“ НА УСАВРШАВАЊУ НА КИПРУ

У склопу пројекта школе „Проговори без страха/ Speak up without being afraid“ број уговора 2022-1-RS01-KA122-SCH-000073793, који се спроводи у оквиру програма Европске уније за образовање Еразмус+, 12 ученика и 2 професора у пратњи (Соња Смиљанић и Ивана Кох Јербић) боравили су 10 дана на Кипру у циљу усавршавања енглеског језика – ослобађања језичке баријере приликом његовог коришћења у академске и свакодневне сврхе. Партнерска организација је "ShipСon Limassol Limited" из Лимасола, а мобилност је реализована у периоду од 30.03. до 09.04.2023. године.

Током 10 дана боравка на Кипру, ученици су свакодневно похађали приватну школу „IMS“, слушајући предмете на енглеском језику, а имали су и задатке да сами направе презентације на енглеском језику, на теме из области предмета које су похађали.

Пројектом се постигло то да се ученици ослободе приликом коришћења енглеског језика и стекну самопоуздање када га користе. Пројектом је такође предвиђено да ови ученици кроз радионице вршњачке едукације ово своје новостечено знање пренесу на ученике своје и других школа наше општине, што ће бити реализовано до краја школске године.

Осим стручног дела мобилности, ученици су имали прилику да се упознају и са културно- историјским богатством Кипра. Обишли смо чувено летовалиште Аја Напа и једну од најлепших плажа света – Ниси, замак Колоси надомак Лимасола, водене пећине, зоолошки врт, Музеј парадокса, Афродитину стену, археолошко налазиште Курион, град Пафос и уживали у свакодневним шетњама чувеном Променадом Лимасола.

Учествовањем у мобилности пројекта, ученици наше школе су богатији за једно прелепо искуство, са којег су се вратили унапређених језичких и комуникационих вештина, али и успомена за цео живот. Такође, својим понашањем и знањем, ови ученици су били прави амбасадори не само наше школе него и града Сомбора.
fb
inst
yt

© Новембар, 2022. Дизајн и израда: Петар Зорић и Нела Карамарковић